Strategisch & digitaal bureau

Wat kost fotografie voor jouw website?

Een website zonder aansprekende afbeeldingen is als een boek zonder omslag – het mist de eerste indruk die klanten vasthoudt. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van professionele websitefotografie? De prijzen variëren aanzienlijk en hangen ze af van verschillende factoren.

Wat kost websitefotografie?

De kosten van websitefotografie variëren, dit is afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld kun je verwachten dat professionele fotografen tarieven hanteren tussen de €50 en €150 per uur. Voor specifieke projecten, zoals productfotografie of bedrijfsportretten, kunnen de kosten variëren tussen de €200 en €1000.

Wat beïnvloedt de kosten?

  • Complexiteit van het project: Een eenvoudige fotoshoot van producten kan minder kosten dan een uitgebreide bedrijfsreportage.
  • Aantal foto’s: Het aantal gewenste foto’s kan ook de prijs beïnvloeden, vooral als er veel bewerking nodig is.
  • Locatie: Als de fotograaf moet reizen, kunnen reiskosten worden toegevoegd aan de offerte.

Hoe lang duurt een fotoshoot?

De duur van een fotoshoot hangt af van de omvang van het project. Voor een kleine productfotoshoot kan dit enkele uren zijn, terwijl een uitgebreide bedrijfsreportage mogelijk een hele dag in beslag neemt. De fotograaf zal ook tijd besteden aan nabewerking om de beelden te optimaliseren.

Hoe zorg je ervoor dat je verwachtingen duidelijk zijn?

Het is cruciaal om je wensen duidelijk te communiceren. Maak een moodboard van foto’s die je aanspreken en leg uit welke sfeer je wilt bereiken. Bespreek ook hoe je de foto’s op je website wilt gebruiken, of het nu gaat om productpagina’s, een over ons sectie of portfolio.

Gebruik van stockfoto’s versus aangepaste fotografie

Hoewel stockfoto’s een kosteneffectieve optie kunnen lijken, kunnen ze je website een generieke uitstraling geven. Fotografie biedt de mogelijkheid om unieke beelden te creëren die naadloos aansluiten bij jouw merkidentiteit en boodschap.

Fotografie door Uppley Media

Bij Uppley Media begrijpen we het belang van kwalitatieve beelden voor een succesvolle online aanwezigheid. Onze ervaren fotografen werken nauw samen met jou om de perfecte beelden te creëren die jouw verhaal vertellen. Onze tarieven beginnen bij €70 per uur, met aantrekkelijke pakketten voor uitgebreidere projecten.

Dit is wat je krijgt bij websitefotografie door Uppley Media:

  • Professionele fotoshoot: Aangepast aan jouw behoeften en wensen.
  • Nabewerking: Optimalisatie van kleur, belichting en compositie.
  • Levering in hoge resolutie: Voor gebruik op websites, sociale media en drukwerk.

Interesse in onze fotografieservices? Neem contact met ons op via info@uppleymedia.nl of vul ons contactformulier in. Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn voor meer updates en inspiratie. We kijken ernaar uit om samen te werken aan adembenemende beelden voor jouw website!

Inhoud

Geplaatst op:

12 december 2023
Geüpdatet op: 19 maart 2024

Geschreven door:

Picture of Bart Lambeck
Bart Lambeck

5+ jaar ervaring

TNW: Top-500 meest getalenteerde digitale ontwerpers 2022, 2023 en 2024

Categorie onder 30-jaar