Uppley Media logo

Wat kost een logo? (2023)

Geschreven door
Bart Lambeck
Geplaats op
9 augustus 2021

Elk bedrijf heeft een logo nodig of je nou een kapperszaak hebt of een rijschool. De makkelijkste manier om herkend te worden is met een logo, maar wat kost een logo nou eigenlijk? De prijs van een logo verschilt heel erg, het logo van Pepsi heeft bijvoorbeeld 1.000.000 dollar gekost en het logo van Nike maar 35 dollar.

Wat kost een logo?

Hoe duidelijker jouw ideeën zijn, hoe goedkoper het zal zijn. Gemiddeld zal een logo tussen de €200 en €2000 euro gaan kosten. Beginnende ontwerpers zullen ongeveer tussen de 35 en de 50 euro per uur vragen voor een logo. Ervaren freelancers vragen meestal tussen de 50 en 75 euro per uur voor hetzelfde werk. Hoe duidelijker jij dus bent, hoe minder tijd ontwerpers hoeven te besteden. De meeste designbureaus vragen meestal een vaste prijs voor een logo, deze bureaus werken hier dan een vast aantal uren aan.

Hoe lang duurt het ontwerpen van een logo?

Afhankelijk van de wensen en jouw ideeën zal een ontwerper tussen de 10 a 25 uur bezig zijn met het ontwerpen van het logo (inclusief aanpassingen en presentaties). Houd er wel rekening mee dat de ontwerper niet full-time aan jouw logo werkt, hierdoor duurt het meestal 2 tot 3 weken tot jouw logo helemaal klaar is.

Hoe zorg je ervoor dat jouw verwachtingen duidelijk zijn?

Voordat je met een ontwerper gaat overleggen over jouw verwachtingen kun je het beste op zoek gaan op internet naar logo’s die jou aanspreken. Probeer ook te bedenken wat voor gevoel of uitstraling het logo met zich mee brengt en probeer dit uit te leggen aan de ontwerper. Hoe beter jij jouw logo kunt beschrijven, hoe makkelijker en goedkoper het wordt om het design te ontwerpen.

Beeldmerklogo of letterlogo?

Letterlogo’s zoals Coca-Cola of Google zijn makkelijker en goedkoper om te ontwerpen dan beeldmerklogo’s. Dit komt omdat je bij een letterlogo meestal alleen hoeft te spelen met lettertypes, lettergrootte etc. Bij beeldmerk logo’s zoals Apple en Shell komt er meer aan te pas. Hiervoor moet de ontwerper een beeldmerk ontwerpen wat past bij jouw bedrijf.

wat-kost-een-logo

Gebruik geen online logo makers

Op internet zijn talloze websites te vinden waar je zelf gemakkelijk een logo in elkaar kunt zetten. Wij raden dit echt af, omdat je bij zulke sites kunt kiezen uit al gebruikte elementen. Hierdoor is jouw logo absoluut niet uniek en straal je meestal niet uit waar jouw bedrijf voor staat. Deze elementen zijn meestal al talloze keren gebruikt en hierdoor krijg je de kans op plagiaat op je logo. Je logo zou ook sneller een associatie krijgen met een ander bedrijf, hierdoor is de impact van je logo minder groot.

Tip!
Registreer jouw logo zodat niemand ervandoor kan gaan met jouw gekochte ontwerp.

Logo laten ontwerpen door Uppley Media

In ons proces van het ontwerpen van een logo kijken wij goed naar je bedrijfsidee en doelgroep om het ontwerp te realiseren dat uiteindelijk perfect bij je bedrijf past. Uppley Media biedt voor jouw bedrijf verschillende online uitingen. Zo kun je ook bij ons terecht voor een nieuwe huisstijl, waarbij wij jouw bedrijfsidee volledig vertalen naar een bijpassende digitale uitstraling. Wij ontwerpen visitekaartjes, briefpapier, folders en flyers noem het maar op. Naast online zichtbaarheid kan ook het gebruik van drukwerk jou enorm helpen in de bereikbaarheid van je bedrijf. Hiervoor hebben de ervaren ontwerpers nauw contact met jou om het gewenste resultaat te behalen. Een logo laten ontwerpen door Uppley Media kost slechts €250 euro.

Dit krijg je als je besluit om jouw logo te laten ontwerpen door Uppley Media:

  • 3 concepten
  • 2 aanpassingsrondes tot tevredenheid
  • Levering in vectorformaten (jpg, png, eps en pdf)

Meer informatie vind je op onze logo en huisstijl pagina.

Interesse? Stuur een mailtje naar info@uppleymedia.nl of vul ons contactformulier in!
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn!

Lees ook:

Wat kost een website laten maken

Wat kost een website laten maken?

Bericht lezen
Welke vormen van online marketing zijn er?

Welke vormen van online marketing zijn er?

Bericht lezen
florian bij podcast

Aangeschoven bij de podcast van studievereniging HMV Actis.

Bericht lezen

Vertel ons over jouw project, uitdaging of vraagstuk

Benieuwd hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken? 
Laten we dan even bellen.
Belverzoek

Snelle oplevertijden

Vaak binnen 4 weken

Digitale innovatie op maat

Alles is maatwerk

Hoge kwaliteit

Resultaten spreken voor zich

Gem. oordeel: 5 van 5

Via Google reviews

home linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram