Strategisch & digitaal bureau

Wat kost een website in 2024?

Of je nu een bloeiende kapperszaak of een opkomende rijschool hebt, een website is tegenwoordig net zo essentieel als een herkenbaar logo. Maar wat zijn nu eigenlijk de kosten van het laten maken van een website? De prijs van een website varieert enorm en is afhankelijk van verschillende factoren.

Wat kost een website?

De prijs van een website hangt af van verschillende factoren. Het is cruciaal om duidelijk te zijn over je wensen en eisen. Beginnende webontwikkelaars vragen vaak een uurtarief tussen de €40 en €60, terwijl ervaren freelancers doorgaans tussen de €60 en €100 per uur rekenen. Sommige webdesignbureaus bieden vaste prijzen aan voor het ontwikkelen van een website. Gemiddeld kunnen de kosten van een website variëren tussen de €500 en €5000 euro. Naast de kosten voor het laten maken van de website, betaal je vaak een maandelijks tarief voor hosting en onderhoud. De kosten hiervoor zijn gemiddeld tussen de €20 en €60 euro per maand.

Hoe lang duurt het om een website te laten maken?

De tijd die nodig is voor het ontwerpen en ontwikkelen van een website hangt af van de complexiteit en de specifieke functies die je wilt. Een gemiddelde website kan tussen de 30 en 60 uur in beslag nemen, verspreid over een periode van 4 tot 8 weken.

Hoe maak je jouw verwachtingen duidelijk?

Voorafgaand aan het gesprek met een webontwikkelaar is het handig om voorbeelden van websites te verzamelen die je aanspreken. Denk na over de functies die je wilt en de uitstraling die bij jouw bedrijf past. Hoe specifieker je bent, hoe soepeler het proces zal verlopen en hoe minder tijd de ontwikkelaar nodig heeft.

Kies je voor een template of maatwerk?

Voor bedrijven met een beperkt budget zijn er talloze websitebouwers die gebruikmaken van templates. Deze zijn kostenefficiënter en sneller te realiseren. Aan de andere kant biedt maatwerk je de mogelijkheid om een unieke online aanwezigheid te creëren die naadloos aansluit bij jouw merkidentiteit.

Gebruik geen goedkope online websitebouwers

Het is verstandig om weg te blijven van goedkope online bouwers, zoals wix.com. Deze generieke platforms bieden weliswaar snelle oplossingen, maar je loopt het risico op een generieke uitstraling en beperkte functionaliteit. Een op maat gemaakte website, gebouwd door professionals, is een investering in de toekomst van je bedrijf en is op de lange termijn een betere keuze.

Website laten maken door Uppley Media

Bij Uppley Media begrijpen we het belang van een sterke online aanwezigheid. Onze ervaren webontwikkelaars werken nauw samen met jou om een website te creëren die perfect past bij jouw bedrijfsidee en doelgroep. Onze prijzen beginnen al bij €1000 euro voor een basiswebsite, met opties voor aanvullende functies.

Dit is wat je krijgt als je kiest voor een website door Uppley Media:

  • Responsief ontwerp: Een website die er geweldig uitziet op elk apparaat.
  • Aanpasbaar: Mogelijkheid tot eenvoudige updates en uitbreidingen.
  • SEO geoptimaliseerd: Verbeterde zichtbaarheid op zoekmachines.
  • Ondersteuning na lancering: Wij staan klaar om je te helpen, zelfs nadat je website live is gegaan.

Meer informatie over onze webdesignservices vind je op onze pagina over websites.

Neem contact met ons op via info@uppleymedia.nl of vul ons contactformulier in voor meer informatie.

Blijf op de hoogte van onze projecten en tips door ons te volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn. We kijken ernaar uit om samen met jou een indrukwekkende online aanwezigheid te creëren!

Inhoud

Geplaatst op:

12 december 2023
Geüpdatet op: 19 maart 2024

Geschreven door:

Picture of Bart Lambeck
Bart Lambeck

5+ jaar ervaring

TNW: Top-500 meest getalenteerde digitale ontwerpers 2022, 2023 en 2024

Categorie onder 30-jaar