Uppley Media logo

Wat kost een website laten maken?

Geschreven door
Bart Lambeck
Geplaats op
28 december 2022

Wat kost een website laten maken? De kosten van het laten maken van een website kunnen een belangrijke overweging zijn voor veel mensen en bedrijven die op zoek zijn naar een online aanwezigheid. Helaas is het moeilijk om een algemene prijs te geven voor het laten maken van een website, omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van een aantal factoren.

Wat kost een website laten maken?

Maar wat kost een website laten maken precies? In het algemeen is het moeilijk om een specifieke prijs te geven voor het laten maken van een website, omdat de kosten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. Een simpele website zal €800 euro kosten en kan oplopen tot €10.000. Het is het beste om offertes op te vragen bij verschillende webontwikkelaars om een idee te krijgen van de kosten en om te bepalen welke optie het beste bij je behoeften past. Ook kun je onze kostencalculator invullen om een prijsindicatie te krijgen.

Wat bepaalt de prijs van een website?

Een van de belangrijkste factoren die de kosten van een website beïnvloeden, is de complexiteit van de site. Een eenvoudige website met weinig pagina's en functies zal minder kosten dan een uitgebreide website met veel pagina's, afbeeldingen, video's en interactieve elementen. Bovendien kan het toevoegen van extra functies, zoals een forum, een winkelwagen of een abonnementssysteem, de kosten van een website verhogen. Daarnaast kan de keuze van een webontwikkelaar of webdesigner ook invloed hebben op de kosten van een website. Als je kiest voor een freelance webontwikkelaar of een kleine webdesignstudio, kan dat goedkoper zijn dan het inhuren van een grote webontwikkelingsfirma. Het is echter belangrijk om te onthouden dat goedkoper niet altijd beter is, en het kan de moeite waard zijn om wat extra te betalen voor een professionele en ervaren webontwikkelaar.

Wat zijn de kosten nadat de website live is?

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de kosten na de lancering van een website. Veel websites vereisen regelmatig onderhoud en updates om te blijven functioneren en beveiligd te blijven, wat extra kosten met zich mee kan brengen. Bovendien moeten sommige websites, zoals e-commerce sites, ook gehost worden op een externe server, wat ook extra kosten met zich mee kan brengen.

 

Dit krijg je als je besluit om jouw website te laten ontwerpen door Uppley Media:

  • 1 concept gebaseerd op jouw wensen
  • 2 aanpassingsrondes tot tevredenheid
  • Altijd up-to-date

Meer informatie vind je op onze website pagina.

Interesse? Stuur een mailtje naar info@uppleymedia.nl of vul ons contactformulier in! Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn!

Lees ook:

Wat kost een website laten maken

Wat kost een website laten maken?

Bericht lezen
Welke vormen van online marketing zijn er?

Welke vormen van online marketing zijn er?

Bericht lezen
florian bij podcast

Aangeschoven bij de podcast van studievereniging HMV Actis.

Bericht lezen

Vertel ons over jouw project, uitdaging of vraagstuk

Benieuwd hoe we jouw doelgroep kunnen bereiken? 
Laten we dan even bellen.
Belverzoek

Snelle oplevertijden

Vaak binnen 4 weken

Digitale innovatie op maat

Alles is maatwerk

Hoge kwaliteit

Resultaten spreken voor zich

Gem. oordeel: 5 van 5

Via Google reviews

home linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram