Meer bezoekers op jouw website

Je hebt een toffe website laten maken, maar niemand bezoekt hem? Dat is zonde! Met SEO of te wel zoekmachine optimalisatie los je dit probleem op.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimalisation. SEO zorgt voor meer bezoekers op jouw website of webshop doormiddel van organische zoekresultaten van zoekmachines. Het doel is om zo hoog mogelijk te ranken in Google, dit doe je door jouw website te optimaliseren. De rankingfactoren die Google hanteert zijn onder te verdelen in drie onderdelen: content, techniek en autoriteit.

Content

Het eerste onderdeel van SEO is content. Google zet de meest relevante zoekresultaten boven aan. Het is daarom belangrijk dat jouw content aansluit op het gene waar jouw doelgroep naar opzoek is. Het is echter wel belangrijk dat je niet voor Google gaat schrijven, maar voor de lezer.

Techniek

Een technisch goed geoptimaliseerde website is erg belangrijk voor SEO. Daarom is dit dan ook het tweede onderdeel van SEO. De techniek zorgt niet alleen voor een gebruiksvriendelijke website voor bezoekers, maar ook voor zoekmachines. Wanneer de techniek goed op orde is, dan is het voor de zoekmachine makkelijker om jouw website te crawlen.

Autoriteit

Het derde onderdeel van SEO is autoriteit. Een website met een hoge autoriteit is volgens Google betrouwbaarder dan een website met lage autoriteit. Google meet de autoriteit aan de hand van backlinks. Hoe meer relevante backlinks naar jouw website verwijzen, hoe hoger jij in Google komt te staan met jouw website. Autoriteit creëer je met linkbuilding.

Waarom SEO uitbesteden? 

Wanneer mensen een vraag hebben of een product of dienst zoeken, dan is het eerste wat ze doen het raadplegen van Google. Daarom is het belangrijk om zo hoog mogelijk in Google te staan met je website. Tegenwoordig scrollen mensen niet verder dan de eerste pagina. Het is daarom zonde als jouw mooie website daar niet staat.

Hoe beter jouw website geoptimaliseerd is, hoe groter de kans is dat jouw website hoog scoort in Google. Bij SEO zie je meestal pas na 6 tot 12 maanden resultaat, je kunt het daarom zien als een investering op lange termijn. Mocht je eerder resultaat willen zien, dan is het verstandig om SEO te combineren met SEA of social media advertising.

Hoe werkt SEO?

Mensen denken vaak dat het optimaliseren van websiteteksten voldoende is om betere resultaten te krijgen in zoekmachines maar zo eenvoudig is het niet. We kijken naar de technische staat van een website, het aantal links van externe sites en veelbelovende zoekwoorden om te scoren. Elk SEO proces begint met het ontwikkelen van een passende strategie.

Om hoger in Google te komen moet je weten welke zoekwoorden je voor jouw producten of diensten moet gebruiken. We gebruiken de beste tools om zoekverkeer te analyseren zodat we weten waar we ons op moeten richten. Een technisch optimaal functionerende website bepaalt het succes van jouw website. We brengen alle technische problemen in kaart en adviseren passende oplossingen. We zorgen er ook voor dat jouw bedrijf zichtbaar is voor mensen die lokaal naar jouw producten of services zoeken.

SEO
Google

Klaar voor actie?

Vrijblijvende offerte aanvragen

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.