Welke vormen van online marketing zijn er?

Wil je meer omzet halen uit je website? Dan kan online marketing jou daarbij helpen. In deze blog lees je over de verschillende vormen van online marketing. Online marketing is de verzamelnaam van alle marketingpraktijken die op het internet worden uitgevoerd. Binnen online marketing bestaan er verschillende disciplines. Afhankelijk van jouw doel en doelgroep kun je kiezen voor verschillende disciplines. Het voordeel van online marketing is dat alles meetbaar is. Zo heb je inzicht in het inkomende verkeer en het gedrag op je website. Lees snel verder en wie weet zorg jij er binnenkort voor dat het aantal bezoekers stijgt!

Vormen van online marketing

Online marketing kent de volgende vormen:

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Bij zoekmachine optimalisatie, wat ook vaak SEO (search engine optimization) wordt genoemd, wordt jouw website geoptimaliseerd voor een zoekmachine, zoals Google. Het doel van SEO is om ervoor te zorgen dat jouw website zo hoog mogelijk in Google staat. Tegenwoordig gaat vrijwel niemand verder dan pagina 1 op Google. Daarom is het belangrijk om minimaal op pagina 1 te staan en het liefst zo hoog mogelijk. SEO bestaat uit drie onderdelen: Content, autoriteit en techniek.

Wat is zoekmachine adverteren?

Zoekmachine advertenties oftewel SEA (search engine advertising) is adverteren op een specifiek zoekwoord. Met search engine advertising kun je effectief snel opvallen bij koopgerichte gebruikers. Wanneer je een zoekwoord in Google invoert krijg je eerst advertenties te zien en pas daaronder organische zoekresultaten.

Wat zijn display advertenties?

Bij display advertising worden jouw banners op andermans website getoond. Zo kun je jouw advertentie op populaire websites tonen, zoals nu.nl. Display advertising werkt erg goed in de oriëntatiefase van de klant. Je kunt het zo instellen dat jouw advertenties alleen op websites komen te staan die relevant zijn voor jouw doelgroep. Wanneer de bezoeker al eens op jouw website is geweest, dan kun je retargeting inzetten. Bij retargeting richt je je advertenties zo in dat ze alleen getoond worden aan mensen die al eens op je website zijn geweest.

Wat is e-mail marketing?

Voor e-mailmarketing probeer je zoveel mogelijk inschrijvingen te krijgen op jouw mailinglijst. Nadat jouw doelgroep zich heeft aangemeld voor de lijst, kun je ze gaan mailen met bijvoorbeeld nieuwsbrieven. De e-mailadressen van je doelgroep kun je verzamelen door bijvoorbeeld gratis e-books of whitepapers weg te geven in de ruil voor hun e-mail.

Wat is social media marketing?

Social media is erg populair en daarom zijn er dagelijks veel mensen actief. Het is daarom slim om ook hier aanwezig te zijn. Afhankelijk van je doelgroep kun je kanalen zoals Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, Snapchat en Pinterest gebruiken om bijvoorbeeld meer bekendheid te krijgen. Je kunt op social media aan de hand van een contentstrategie content gaan posten, maar je kunt er ook adverteren.

Wat is Affiliate marketing?

Bij affilate marketing wordt jouw product of dienst gepromoot door affiliates. Daarbij worden ze beloond voor het converterende verkeer dat ze doorsturen naar jouw website of webshop. Een affiliate krijgt een unieke link met een trackingcode, die registreert waar de klant vandaan navigeert. Je betaalt de affiliate enkel commissie wanneer er sprake is van een conversie. Het is daarom een mooie manier om meer omzet te genereren. Je kunt bijna zeggen dat affiliate marketing een risicoloze vorm van marketing is.

Online marketing uitbesteden?

Wil je hoger scoren in Google? Top, daar kunnen wij je bij helpen. Op onze SEO-pagina vertellen we alles wat je moet weten.

Wat kost een logo? (2023)

Elk bedrijf heeft een logo nodig of je nou een kapperszaak hebt of een rijschool. De makkelijkste manier om herkend te worden is met een logo, maar wat kost een logo nou eigenlijk? De prijs van een logo verschilt heel erg, het logo van Pepsi heeft bijvoorbeeld 1.000.000 dollar gekost en het logo van Nike maar 35 dollar.

Wat kost een logo?

Hoe duidelijker jouw ideeën zijn, hoe goedkoper het zal zijn. Gemiddeld zal een logo tussen de €200 en €2000 euro gaan kosten. Beginnende ontwerpers zullen ongeveer tussen de 35 en de 50 euro per uur vragen voor een logo. Ervaren freelancers vragen meestal tussen de 50 en 75 euro per uur voor hetzelfde werk. Hoe duidelijker jij dus bent, hoe minder tijd ontwerpers hoeven te besteden. De meeste designbureaus vragen meestal een vaste prijs voor een logo, deze bureaus werken hier dan een vast aantal uren aan.

Hoe lang duurt het ontwerpen van een logo?

Afhankelijk van de wensen en jouw ideeën zal een ontwerper tussen de 10 a 25 uur bezig zijn met het ontwerpen van het logo (inclusief aanpassingen en presentaties). Houd er wel rekening mee dat de ontwerper niet full-time aan jouw logo werkt, hierdoor duurt het meestal 2 tot 3 weken tot jouw logo helemaal klaar is.

Hoe zorg je ervoor dat jouw verwachtingen duidelijk zijn?

Voordat je met een ontwerper gaat overleggen over jouw verwachtingen kun je het beste op zoek gaan op internet naar logo’s die jou aanspreken. Probeer ook te bedenken wat voor gevoel of uitstraling het logo met zich mee brengt en probeer dit uit te leggen aan de ontwerper. Hoe beter jij jouw logo kunt beschrijven, hoe makkelijker en goedkoper het wordt om het design te ontwerpen.

Beeldmerklogo of letterlogo?

Letterlogo’s zoals Coca-Cola of Google zijn makkelijker en goedkoper om te ontwerpen dan beeldmerklogo’s. Dit komt omdat je bij een letterlogo meestal alleen hoeft te spelen met lettertypes, lettergrootte etc. Bij beeldmerk logo’s zoals Apple en Shell komt er meer aan te pas. Hiervoor moet de ontwerper een beeldmerk ontwerpen wat past bij jouw bedrijf.

wat-kost-een-logo

Gebruik geen online logo makers

Op internet zijn talloze websites te vinden waar je zelf gemakkelijk een logo in elkaar kunt zetten. Wij raden dit echt af, omdat je bij zulke sites kunt kiezen uit al gebruikte elementen. Hierdoor is jouw logo absoluut niet uniek en straal je meestal niet uit waar jouw bedrijf voor staat. Deze elementen zijn meestal al talloze keren gebruikt en hierdoor krijg je de kans op plagiaat op je logo. Je logo zou ook sneller een associatie krijgen met een ander bedrijf, hierdoor is de impact van je logo minder groot.

Tip!
Registreer jouw logo zodat niemand ervandoor kan gaan met jouw gekochte ontwerp.

Logo laten ontwerpen door Uppley Media

In ons proces van het ontwerpen van een logo kijken wij goed naar je bedrijfsidee en doelgroep om het ontwerp te realiseren dat uiteindelijk perfect bij je bedrijf past. Uppley Media biedt voor jouw bedrijf verschillende online uitingen. Zo kun je ook bij ons terecht voor een nieuwe huisstijl, waarbij wij jouw bedrijfsidee volledig vertalen naar een bijpassende digitale uitstraling. Wij ontwerpen visitekaartjes, briefpapier, folders en flyers noem het maar op. Naast online zichtbaarheid kan ook het gebruik van drukwerk jou enorm helpen in de bereikbaarheid van je bedrijf. Hiervoor hebben de ervaren ontwerpers nauw contact met jou om het gewenste resultaat te behalen. Een logo laten ontwerpen door Uppley Media kost slechts €250 euro.

Dit krijg je als je besluit om jouw logo te laten ontwerpen door Uppley Media:

Meer informatie vind je op onze logo en huisstijl pagina.

Interesse? Stuur een mailtje naar info@uppleymedia.nl of vul ons contactformulier in!
Volg ons op Facebook, Instagram en LinkedIn!