Blog berichten

Deel dit bericht!

Dit zijn de design trends voor 2021!

1. AR & VR

Gebruik maken van de nieuwste technologieën is erg populair op het moment. De Covid crisis heeft veel invloed gehad op onze dagelijkse manier van leven en de vormen van interactie. Er zijn veel innovatieve nieuwe producten en diensten ontwikkeld om ons behulpzaam te zijn in een snel veranderende wereld. De gebruikerservaring speelt hierin een heel belangrijke rol. Voor ontwerpers en designers is dit een uitdaging en een inspiratiebron.

Richt je huis virtueel in met AR-app IKEA Place | Computer Idee

 

2. Spraakgebruikersinterface (AI)

Virtuele assistenten zoals Alexa, Google Home en Siri. Volgens Google gebruikt 27% van de wereld al zijn/haar stem om zoekopdrachten uit te voeren. Naar verwachting wordt deze groep alleen maar groter. In de toekomst worden spraakgestuurde apparaten de nieuwe norm.

Aan de slag met Amazon Echo en Alexa

 

3. 3D Elementen

3D is bezig aan een sterke opmars en gaat steeds vaker een belangrijke rol spelen, zowel bij 3D Graphics als de 3D internet-ervaring. 3D elementen staan dichter bij de echte wereld dan 2D elementen. Hierdoor wordt de ervaring veel realistischer en dit wordt de komende jaren een grote trend.

From 2D to 3D Illustration — Design Trend | by Masterpicks | UX Planet

 

4. (Meer) Dark Mode

Sinds de introductie van dark mode op populaire social media platformen, wordt dark mode steeds vaker gebruikt. Voor het eerst gebruiken er dit jaar meer mensen dark mode dan light mode, mensen lijken er steeds meer van te houden. Ook is dark mode beter voor onze gezondheid, het vraagt minder energie en je krijgt minder snel vermoeide ogen!

The dawn of Dark Mode. Is dark mode helpful, or just cool? | by Matt Gramcko | UX Collective

 

5. Retro

Retro design. Retro fan? Dan ga je van deze trend houden! Retro designs komen helemaal terug en wekken positieve emoties op tijdens visuele ervaringen.

Vintage Art Design WHB17 - AGBC

 

6. Pastel kleuren

Pastel kleuren. Deze zijn helemaal in op het moment! Mensen hebben steeds meer kalmte en rust nodig, helemaal in deze tijd van stress. Pastel kleuren zorgen voor deze kalmte en rust, omdat het zachte kleuren zijn die veel minder vermoeiend zijn voor de ogen.

How to Use Pastel Colors in Your Designs [+15 Delicious Pastel Color Schemes]

 

7. Terug naar Touch ID

Touch ID. Een een trend die te maken heeft met de Covid crisis. Doordat iedereen mondmaskers op moet, werkt de Face ID slecht. Hierdoor is de Touch ID weer in opmars.

iPhone 6 plus - Mobico - Refurbished iPhones, iPads en meer

Geschreven door:

Bart Lambeck

Bart Lambeck